Rețeta zilei! Vlăduț ne gătește „Bame românești”, o rețetă simplă și delicioasă de bame în sos de roșii.
Ingrediente pentru rețeta Bame românești
Mod de preparare pentru rețeta Bame românești
Mai întâi se prepară sosul de roșii care trebuie să scadă consistent. Se călește ceapa tocată solzișori în ulei de măsline, adăugând și 2-3 căței de usturoi. Apoi, se adaugă roșiile decojite și tocate și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se potrivește gustu cu sare și piper.
Bamele, curățate de o parte din codițe, se opăresc în apă clocotită cu sare, pentru 1 minut, apoi se scot în apă rece. Se scurg, se adaugă în sosul de roșii și se mai fierb împreună pentru câteva minute. La final, se adaugă pătrunjel verde.
Delicioasele bame românești, sau bame în sos de roșii se pot servi cu niște aripioare crocante și garnitură de orez, sau după pofta și imaginația fiecăruia.