Rețeta zilei! Vlăduț ne gătește „Cotlet de porc cu sos de ciuperci și ratatouile de legume”, o rețetă super delicioasă de pregătit acasă.
Ingrediente pentru rețeta Cotlet de porc cu sos de ciuperci și ratatouile de legume
Mod de preparare pentru rețeta Cotlet de porc cu sos de ciuperci și ratatouile de legume
Cotletul de porc se porționează în medalioane de 3 cm, se condimentează cu sare și piper și se tăvălesc printr-un mix de cimbru, rozmarin și busuioc. Se rumenesc pe grătar pentru 1 minut pe fiecare parte, apoi se continuă prepararea lor la cuptor cu puțin ulei, la 200 de grade, până sunt bine pătrunse.
Pentru sosul de ciuperci, se trag la tigaie ciupercile feliate subțire, cu ceapă și usturoi, condimentate cu sare și piper. Apoi se sting cu coniac și se adaugă smântâna de gătit. Se fierb până rezultă un sos consistent.
Pentru ratatouille, se taie legumele în felii subțiri și se dau la cuptor pentru 30 de minute, condimentate cu sare și piper. Se așază, apoi, în straturi uniforme, alternându-le în funcție de culor.
Poftă bună!