Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Pulpe de rață fructate și caramelizate, perfectă pentru mesele de prânz luate în familie.
Ingrediente pentru rețeta Pulpe de rață fructate și caramelizate
Mod de preparare pentru rețeta Pulpe de rață fructate și caramelizate
Pulpele de rață se presară cu sare, se împachetează în hârtie de copt, apoi în staniol și se dau la cuptor pentru o oră și 30 de minute.
Între timp se prepară sosul caramel. Se fierbe 100 ml apă cu 3-4 rondele de ghimbir pentru câteva clocote. Se îndepărtează ghimbirul și se adaugă zahărul, lăsându-l să se caramelizeze la foc mic. Se adaugă adaugă un cub de unt și smântâna și se mai lasă puțin pe foc.
Acest caramel se toarnă peste pulpele de rață, după ce acestea sunt preparate și se mai lasă câteva minute la cuptor.
Merele se coc, iar morcovii se trag ușor la tigaie în unt.
Se servesc pulpele de rață cu sos caramel, mere coapte, caise caramelizate și morcovi, dar și câteva felii de ananas.
Tot din Bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Pulpe de raţă, cu pere şi nucă de cocos.