Rețeta zilei! Vlăduț, bucătarul iscusit de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne gătește astăzi Șnițel berlinez.
Iată de ce ingreiente ai nevoie pentru a pregăti și tu acasă rețeta Șnițel berlinez:
Mod de preparare pentru rețeta Șnițel berlinez
Pentru șnițele, se feliază fileul de porc, se aplatizează feliile și se trec printr-un amestec de făină cu cimbru, măghiran și boia de ardei, apoi prin ouăle bătute cu sare și la final prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc pe ambele părți.
Cartofii se fierb în apă cu sare și lujeri de la sfeclă, dar și coajă rasă de lămâie. Apoi se pasează cu unt și se trec prin sită.
Sfecla se fierbe, păstrând și 1/4 din lujeri, iar dintr-o bucată mică se face un sos, cu ajutorul blenderului si se amestecă cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și smântână.
Tot din bucătăria lui Vlăduț puteți încerca și Rețeta Şnițel milanez, sau Rețeta Șnițel cu surprize.