Rețeta zilei! Vlăduț, bucătarul chef de la Neatza, ne gătește „Tort de mici”, un preparat uriaș și delicios pentru toți pofticioșii și iubitorii de mici, alături de niște delicioși cartofi umpluți.
Ingrediente pentru rețeta Tort de mici
Mod de preparare pentru rețeta Tort de mici
Se împarte carnea pentru mici în patru părți care se întind și se prăjesc pe ambele părți, în tigaia teflonată. Se scot pe felii subțiri de pâine, așa încât acestea să se însiropeze de la sucul cărnii. Se asamblează, apoi, în straturi succesive, unse cu muștar din belșug. Tortul de mici se decorează cu roșii cherry și ardei iute.
Separat, se prepară o garnitură de cartofi umpluți. Se coc cartofii la cuptor până sunt bine pătrunși, apoi li se scobește din miez, dându-le formă de bărcuțe. Se călește în puțin ulei de măsline, ceapa împreună cu usturoiul, tocate mărunt, apoi se amestecă cu miezul de la cartofi, brânza tartinabilă și frunze de busuioc și se umplu bărcuțele de cartofi cu această compoziție. Se așază deasupra roșii cherry stropite ușor cu ulei și se dau cartofii umpluți, la cuptor, pentru 10-15 minute.
Poftă bună!