Cu darurile parfumate și aurii ale toamnei: gutuile și niște coaste de porc, Vlăduț ne pregătește o delicioasă rețetă ce reunește toate gusturile: dulce, picant și acrișor, pe care a denumit-o „Coaste și gutui fură inima oricui”.
Ingrediente pentru rețeta Coaste și gutui fură inima oricui
Mod de preparare rețeta Coaste și gutui fură inima oricui
Se curăță coastele de porc de pielița interioară cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, apoi se condimentează cu sare și piper. Se ung bine cu dulceață de smochine și pastă de ardei iuți, se învelesc în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor la temperatură ridicată, pentru o oră. Se desfac și folie și hârtie și se mai lasă la cuptor 20 de minute, pentru a se rumeni frumos.
Între timp se prepară delicioasa garnitură de gutui. Se spală bine gutuile și se feliază grosier, îndepărtându-le cotoarele, apoi se călesc în unt. Se caramelizează zahărul, se stinge cu smântâna, apoi se adaugă gutuile. Se lasă sosul să fiarbă pentru 2-3 clocote, se adaugă puțin amidon pentru îngroșare și un praf de sare, se amestecă ușor până se îngroașă sosul și se stinge focul.
Gutuile astfel preparate constituie o garnitură excelentă pentru coastele dulci-picante, realizând astfel un preparat de toamnă delicios!
Pentru mai multe detalii despre rețeta Coaste și gutui fură inima oricui, urmăriți videoclipul de mai sus!