Antena Căutare
Logo show

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară un tort spaniol

Pentru răsfățul din weekend, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă de tort spaniol, bun de nu te poți opri doar la o felie.

Ingrediente necesare pentru rețeta Tort spaniol

  • Pentru un blat de 26 cm diametrul:
  • 8 ouă medii
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g  dulceață de portocale
  • 100 g nuci pecan tocate grosier
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 60 g amidon
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g unt cu peste 80% grăsime
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahăr 
  • 400 ml apă
  • coajă rasă de portocală
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 250 ml frișcă lichidă
  • smochine pentru decor
  • Iată cum preparăm rețeta de tort spaniol!

    Blatul de la rețeta de tort spaniol se prepară ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat zahărul, obținând o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu puțină sare, apoi untul topit și făina în ploaie. La final adăugăm nucile și coaja rasă de lămâie. Tapetăm forma de copt cu hârtie pergament, turnăm compoziția de blat în ea și o marmorăm cu dulceața de portocale. Coacem blatul pentru 40 de minute la 170 de grade, apoi îl lăsăm să se tempereze, timp în care preparăm crema.

    Prentru prepararea cremei de vanilie de la rețeta de tort spaniol, frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi le diluăm cu puțin lapte rece și adăugăm amidonul. Restul de lapte îl punem la fiert împreună cu zahărul și batonul de vanilie, iar când începe să clocotească, adăugăm în fir subțire compoziția de ouă și amestecăm intens până la uniformizare. Fierbem crema amestecând continuu până se îngroașă, adăugăm și esența, apoi o lăsăm să se răcească. 

    Pentru sirop, se caramelizează zahărul, se diluează cu apa și se fierbe împreună cu coaja de portocală.

    Când blatul și crema s-au răcit, trecem la asamblarea tortului spaniol. Secționăm blatul în trei părți pe care le însiropăm ușor. Spumăm untul cu zahărul pudră vanilat și îl încorporăm în crema de vanilie. Împărțim crema în două și o întindem între secțiunile blatului. Dăm tortul la rece pentru 30 de minute, apoi preparăm glazura și îl decorăm.

    Pentru glazură, încălzim frișca lichidă fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere, apoi o ridicăm de pe foc și topim ciocolata ruptă în ea. Amestecăm intens până se omogenizează și o turnăm ușor fierbinte peste tort. Dăm tortul spaniol la rece până se întărește glazura, îl decorăm cu jumătăți de smochine și îl putem porționa și servi alături de cei dragi.

    Spor și poftă bună să aveți!

    Vineri, 12.10.2018, 08:43
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:08
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:04
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:02
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:00
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii au ca prioritate dorința de a învăța ceva nou

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii au ca prioritate dorința de a învăța ceva nou

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 16:57
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Coafuri în trend anul acesta de Crăciun

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Coafuri în trend anul acesta de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 16:54
    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego

    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 14:53
    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Fuego

    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Fuego

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 14:00
    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Care sunt cauzele apariției gutei

    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Care sunt cauzele apariției gutei

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 12:53
    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Sindromul de ochi uscat. Cauze, simptome și tratament

    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Sindromul de ochi uscat. Cauze, simptome și tratament

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 12:40
    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Pentathlonul sedentarilor by Carmen Brumă

    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Pentathlonul sedentarilor by Carmen Brumă

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 12:34
    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Cum putem scăpa de durerea de urechi în anotimpul rece

    Medicool sezonul 7, 21 decembrie 2024. Cum putem scăpa de durerea de urechi în anotimpul rece

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 12:26
    x