Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Salată de orz, plină de culoare și savoare, cu ingrediente sănătoase.
Ingrediente pentru rețeta Salată de orz
Mod de preparare pentru rețeta Salată de orz
Orzul se fierbe în aproximatv 5 litri de apă, cu sare, până se hidratează bine.
Sfecla și dovleacul se coc la cuptor, se curăță și se taie cuburi.
La fel se taie și cașcavalul, tot cuburi, sau felii, iar cele două tipuri de varză se toacă fideluță.
Se amestecă toate aceste ingrediente cu orzul bine scurs și cu frunzele de baby spanac bine spălate.
Se prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, sau cu oțet balsamic, sare și piper și se stropesc ingredientele cu acesta.
Se presară semințe de dovleac peste salata de orz și frunze de mentă pentru un plus de aromă și prospețime, dar și niște fructe de pădure pentru un plus de culoare și gust.
Dacă se dorește de post, se va scoate cașcavalul.