În plin sezon al păstăilor de fasole, multicolore, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Salată Magică din două tipuri de păstăi, simplu de preparat, cu ingrediente la îndemâna tuturor.
Rețeta Salată Magică din două tipuri de păstăi - Ingrediente
Modul de preparare al rețetei Salată Magică din două tipuri de păstăi
Păstăile de fasole se curăță de capete, se clătesc și se blanșează pentru 3-4 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se scurg și se scot în apă rece pentru a se păstra crocante.
Ardeii se coc, se curăță și se taie în fâșii de dimensiunea păstăilor.
Rasolul de porc se fierbe și se taie tot în fâșii de dimensiunea păstăilor.
Roșiile se curăță, se toacă și se fierb cu puțin ulei de măsline și usturoiul răzuit până se reduc și se transformă într-un sos delicios. Se asezonează cu sare și oțet balsamic și se adaugă peste amestecul de ingrediente ce compun delicioasa Salată Magică din două tipuri de păstăi.
Citiți și rețeta Fasole țărănească, sau rețeta Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi.