Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine afumătură, cartofi, varză murată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Tocănița bunicii".
Ingrediente pentru rețeta Tocănița bunicii
Mod de preparare pentru rețeta Tocănița bunicii
Carnea se fierbe separat, porționată, înlăturând prima apă pentru a elimina din toxine.
Ceapa se trage la tigaie împreună cu 2-3 căței de usturoi, în puțin ulei, apoi se adaugă apă fierbinte, pasta de roșii și cea de ardei, foile de dafin și peste câteva minute cartofii curățați și tăiați grosier. Apoi se adaugămcarnea deja fiartă și la final cârnații trași la tigaie împreună cu ardeiul iute.
Varza se desface în foi, se așază una peste alta și se rulează, apoi se taie fideluță. Se asezonează cu ulei și boia de ardei și se servește ca și salată la tocănița bunicii.