Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de supă cu multe legume și ciolan afumat, denumită Supa Aventura.
Ingrediente pentru rețeta de supă Aventura
Mod de preparare pentru rețeta de sup Aventura
Se curăță ceapa, se toacă și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă morcovii curățați și tocați, apoi se completrează cu 3 litri de apă. Se lasă să fiarbă puțin și se adaugă fasolea verde curățată de capete și ruptă și cartofii curățați și tocați cuburi. Când ingredientele sunt pătrunse, se adaugă roșiile tocate și ardeiul gras, iar spre final, ciolanul de porc preparat, în prealabil la cuptor. Gălbenușurile se amestecă cu iaurtul și oțetul și se adaugă la ciorbă cu 5 minute înainte de a stige focul. La final, după stingerea focului, se adaugă verdeața tocată și un ardei iute tăiat rondele.
Este o ciorbă de vară gustoasă și plină de vitamine.