Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o reţetă de tort delicioasă denumită "Sweet kiss" - un tort blat de biscuţi şi ciocolată cu multe căpşuni.
Ingrediente pentru rețeta de Tort Sweet kiss
Mod de preparare pentru rețeta de tort Sweet Kiss
Pentru baza tortului Sweet kiss, se prepară un blat de biscuiți, ca și la rețeta de tort Kisses for you. Se macină biscuiții într-un robot, apoi se amestecă cu untul topit, până la omogenizare. Cu acest amestec se îmbracă baza unei forme de tort de 26 cm, dar și 1/3 din lateralele acesteia. Blatul de biscuiți se dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
Ciocolata albă, ruptă în bucăți, se topește în smântâna dulce încălzită și se adaugă coaja rasă și zeama de la 2 lime.
Peste blatul de biscuiți se întinde o parte din crema de ciocolată albă, apoi se așază multe căpșuni în interior. Se dă tortul la frigider pentru 10 minute, apoi se toarnă peste căpșuni restul de cremă albă și din nou se dă la frigider pentru 10 minute. Apoi se decorează minunatul tort Sweet kiss cu căpșuni, zmeură și fistic și se glazurează pe margini cu ciocolată neagră topită. Se vor trece și câteva căpșuni prin ciocolată, pentru gust și decor.