Este un delicios tort de toamnă, cu un blat însiropat cu sos caramel și mere glazurate tot cu sos caramel.
Ingrediente pentru Rețeta de tort Toamna veselă:
Iată cum preparăm rețeta de tort Toamna veselă.
Pentru blat se va prepara un pandișpan clasic, în care se adaugă nucă măcinată.
Merele se feliază în jumătăți, se scot cotoarele și se dau la cuptor până se coc frumos.
Pentru sosul caramel, se topește zahărul cu puțină apă, amestecând continuu. Când este lichefiat tot, se adaugă frișca lichidă, se omogenizează bine pe foc, iar când sosul devine consistent, se adaugă și untul și din nou se amestecă până la omogenizare.
Blatul de tort cu nucă se însiropează cât este cald, cu sos caramel, de asemeni, cald. Apoi se așază felii de mere care se glazurează bine cu sos caramel. Se dă tortul la rece până când sosul caramel capătă fermitate, apoi se decorează cu frișcă bătută și se mai glazurează cu puțin caramel.