Tortellini carbonara
Vladutz gateste: Tortellini carbonara
200 de grame de jambon ( bacon, sunca crud-uscata, etc)
2 oua
100g de GRANA PADANO rasa
100g cascaval ras
Busuioc, sare si piper dupa gust
Se pun pastele la fiert in apa cu sare grunjoasa si putin ulei. Se taie baconul marunt si se prajeste in cativa stropi de ulei pana cand se rumeneste, apoi se scoate pe o coala de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Se bat ouale ca pt omleta si se amesteca cu cascavalul ras, Grana Padano, condimentele si busuiocul. Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si cat sunt inca calde, se pun peste un cubulet de unt in tigaie. Se amesteca si se tin pe foc mic, apoi se pune peste amestecul de oua, amestecand in continuare. Cand ouale se prind, pastele sunt gata si numai bune de mancat. Se mai poate adauga un plus de parmesan, smantana si busuioc, dupa gust.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Marti, 25.05.2010, 10:06