Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține vinete, cascaval, parmezan, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Turnuleț de vinete".
Turnuleț de vinete, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Ingrediente:Vinetele se spală, se șterg, se feliază în rondele de 2,5-3 cm rondele și se presară cu sare. Se lasă la deshidratat 10-12 minute, să evapore sucul amărui.
Apoi, se trec rondelele de vinete prin făină, prin ouăle bine amestecate cu sare și piper, prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot vinetele prăjite pe hârtie absorbantă și cât sunt calzi, se așază câte o felie de cașcaval, pe fiecare felie de vânătă.
Pentru sosul pesto roșu, se pisează frunze de busuioc cu sare și piper, într-un mojar, apoi se freacă cu ulei de măsline. Se adaugă suc de roșii, după gust și parmezan răzuit.
Rondelele de vinete gratinate cu cașcaval se așază una peste alta, sub formă de turnuleț, reconstituind astfel vinetele întregi.
Se servesc turnulețele de vinete cu parmezan, brânză telemea și sosul pesto, roșu.
Spor și poftă bună!