Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat pe bază de vinete, roșii, brânzeturi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete a la creme”.
Rețeta Vinete a la creme - Ingrediente
Rețeta Vinete a la creme - Mod de preparare
Vinetele bine spălate și șterse, se înțeapă cu o furculiță și se coc la cuptor. Una din vinete se taie transversal, se scobește de miez și se realizează două coșulețe în care se va servi preparatul de azi. Celelalte vinete se curăță, se amestecă cu miezul celei folosite la coșulețe și se toacă mărunt ca pentru clasica salată de vinete. Se asezonează cu sare, usturoi, ulei și oregano și se adaugă pulpa roșiilor, fără semințe. Se mai adaugă și cubulețe din ardeii colorați, iar cu acest amestec se umplu cele două coșulețe.
Pentru sos de brânzeturi, se amestecă gorgonzola cu brânza tartinabilă și se diluează cu smântână, rezultând o cremă delicioasă cu care se servesc vinetele.