Pentru că este sezonul vinetelor și acum au gustul optim, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune o rețetă de vinete grecești cu măsline verzi, pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, iaurt grecesc și branză feta, foarte gustoasă și ușor de preparat.
Rețeta Vinete grecești - Ingrediente:
Rețeta Vinete grecești - Mod de preparare
Vinetele se coc pe grătar, ca pentru salata clasică de vinete, dar se curăță cu grijă, pâstând coaja pentru a asambla salata de vinete în ea.
Se amestecă vinetele scurse și tocate mărunt cu iaurtul, de asemeni scurs, astfel se vor deschide la culoare.
Se adaugă pastă de măsline, ardei copți, tocați mărunt, bucăți mici de brânză feta și migdale tocate grosier.
Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se freacă cu ulei de măsline și se adaugă în salata de vinete.
Dacă mai pregătim și niște lipii la tigaie, sau pe o plită încinsă, deliciul va fi maxim.
Spor la preparat rețeta de vinete grecești și poftă bună!