Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă pâine de casă și un fondue de brânzeturi, rețetă denumită: Fondue muzical.
Ingrediente pentru rețeta Fondue de brânzeturi
Mod de preparare pentru rețeta Fondue de brânzeturi
Pentru pâinea de casă se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijloc. Acolo se va pune drojdia înmuiată în apă caldă cu o lingură de zahăr. Când drojdia se activează, se adaugăpuțină apă caldă, ulei de măsline de la roșiile deshidratate, verdețurile tocate, roșiile tăiate mărunt și năutul fiert și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit aproximativ 45 de minute.
Se întinde aluatul de pâine într-o tavă lată și se presează și aibă o grosime cam de 3-4 cm, se mai lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se unge cu făină diluată cu puțină apă și se presară susan, Se coace pâinea de casă pentru 40-45 de minute la 180 de grade.
Între timp, se prepară un fondue de brânzeturi. Se pune untul la topit, se desface făina în el, apoi se diluează, treptat, cu laptele cald, ca la orice sos bechamel. Se adaugă și smântâna, se lasă să dea într-un clocot, apoi se stinge focul și se adaugă brânzeturile, amestecând intens pentru a se topi și omogeniza. Se asezonează cu condimentele preferate.
Pâine coaptă se lasă la temperat, apoi se feliază în batoane lungi care se mai rumenesc la cuptor să devină cât mai crocante și se servește cu ele deliciosul Fondue muzical.