Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert delicios. Rețeta poartă numele de ”Pavlova glamour”.
Ingrediente pentru rețeta Pavlova glamour
6 albușuri 1 praf sare 330 gr zahăr pudră levănțică uscată 1 kg frișcă bătută 250 g afine 2 linguri zahăr zeama de la o lămâie 2 buc. fructul pasiunii fructe de pădure pentru decor.Mod de preparare pentru rețeta Pavlova glamour
Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până rezultă o bezea fermă. Se adaugă cât a lua de trei ori între degete, levănțică, pentru aromă. Bezeaua se întinde pe hârtie de copt, într-un disc de 2,5-3 cm grosime și se coace pentru 2 ore și 30 de minute la 145 de grade. Apoi se lasă să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu crăpa.
Afinele se fierb pe foc cu cele 2 linguri de zahăr și zeama de la 1 lămâie până rezultă un sos. Cu acest sos se amestecă 500 gr frișcă bătută. În restul de frișcă se adaugă fructul pasiunii tăiat cubulețe mici.
Cu aceste două creme se decorează bezeaua, iar deasupra se presară din belșug fructe de pădure și levănțică, realizând astfel delicioasa rețetă Pavlova glamour.