Antena Căutare

Se înmulțesc paturile din închisori. Vor fi date în folosință 1.421 de noi locuri de cazare în penitenciare

Anul viitor ar putea fi date în folosinţă 1.421 de noi locuri de cazare în penitenciarele din România,  în acelaşi timp se va continua modernizarea penitenciarelor existente.

Anul viitor ar putea fi date în folosinţă 1.421 de noi locuri de cazare în penitenciarele din România, în acelaşi timp se va continua modernizarea penitenciarelor existente.

Marian Dobrică, Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a adăugat că angajaţii din penitenciare vor duce o „muncă titanică” săptămâna viitoare, având în vedere că sunt peste 3.000 de deţinuţi care au drept la eliberare condiţionată potrivit legii privind recursul compensatoriu.

"Anul viitor ne propunem să dăm drumul la 1.421 de noi locuri de cazare în câteva unităţi penitenciare pe care le-am identificat deja. Concomitent, continuăm modernizarea locurilor de cazare la standarde europene existente deja în sistemul penitenciar. În această toamnă am dat deja în folosinţă cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacău, în decembrie vor fi date în folosinţă 200 de locuri de la Penitenciarul Giurgiu şi avem 500 de locuri în proces de modernizare la Penitenciarul Deva”, a declarat Marian Dobrică la conferinţa despre protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România, organizată la Institulul Naţional de Statistică.

Legea privind recursul compensatoriu prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate intră în vigoare joi, urmând ca primii deţinuţi beneficiari ai noului act normativ, să fie deja puşi în libertate.

Sursa: news.ro

Una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului: cel mai mare cimitir de nave din istorie se află pe fundul Mării Neg... Românul rănit grav în atentatul din Las Vegas a spus lumii ce s-a întâmplat: ”M-am ascuns într-o remorcă pentru bere. La...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x