Antena Căutare

3 calități pe care un președinte de asociație trebuie să le aibă

În bloc, problemele și situațiile neplăcute pot fi o constantă supărătoare pentru locatari, în cazul în care în fruntea asociației nu se află o persoană capabilă să le rezolve. Președintele unei asociații de proprietari trebuie să îndeplinească o serie de calități, astfel încât să câștige respectul și încrederea celor din bloc.

În bloc, problemele și situațiile neplăcute pot fi o constantă supărătoare pentru locatari, în cazul în care în fruntea asociației nu se află o persoană capabilă să le rezolve. Președintele unei asociații de proprietari trebuie să îndeplinească o serie de calități, astfel încât să câștige respectul și încrederea celor din bloc.

Responsabil, eficient, onest - iată doar 3 dintre atuurile unui om pe o asemenea poziție. Confortul, siguranța și liniștea tuturor oamenilor dintr-un bloc reprezintă un mix pe care fiecare comunitate de acest fel îl caută, iar omul potrivit la locul potrivit îl poate livra foarte ușor:

Responsabilitate

Locatarii au nevoie de un om responsabil, aflat la conducerea asociației unui bloc. Sunt o mulțime de chestiuni de care acesta trebuie să se ocupe, multe drumuri de făcut, plăți ce nu au nevoie de nicio amânare. Președintele de așociație perfect trebuie să fie un om calculat, cu viziune și un plan de bunăstare al tururor. Fără cheltuieli nedorite, fără deadline-uri depășite pentru lucrările din scările de bloc. Un astfel de om trebuie să înțeleagă foarte bine nevoile oamenilor și să își construiască un program de lucru flexibil, eficient și care să denote responsabilitate și implicare.

Eficiență

Dacă bugetul asociației de locatari este cheltuit într-o manieră eficientă, bunăstarea și confortul tuturor nu vor întârzia să apară. De aceea, un președinte al asociației de proprietari trebuie să fie chibzuit și eficient, astfel încât să recurgă de absolut fiecare dată la cele mai bune soluții de management. De exemplu, dacă se optează pentru schimbarea lifturilor din bloc, un președinte de asociație știe că cele mai bune ascensoare pentru persoane imbină confortul cu siguranța și eficiența energetică, pentru un cost scăzut al întreținerii și o experiență plăcută a tuturor pasagerilor.

Onestitate

Onestitatea, în acest caz, înseamnă facturi corecte, transparență, răspunsuri de bun simț la întrebările tuturor, disponibilitatea colaborării cu organele abilitate, în cazul în care se constată nereguli în contabilitatea asociației. Ultimul lucru pe care locatarii îl vor de la cel care administrează fondurile asociației este un om care nu este onest.

Să fii o persoană credibilă, atunci când ocupi o astfel de funcție, îți oferă siguranța și garanția unei continuități, pentru a putea duce la bun sfârșit planurile pe care le ai cu zona de care răspunzi. Mai mult decât atât, cu cât demonstrezi mai mult că ești un om onest și transparent, iar modul tău de lucru este ferit de nuanțe îndoielnice, se prea poate ca și alte asociații de locatari să apeleze la serviciile tale, deci este extrem de important să îți faci mereu treaba spre mulțumirea tuturor.

Iată 3 calități pe care un președinte de asociație trebuie să le aibă, pentru a se bucura de susținerea și respectul locatarilor. Eficiența, onestitate și responsabilitate - un mix potrivit pentru un astfel de job, ce implică multă implicare din partea președintelui de asociație, dar poate oferi și foarte multe satisfacții.

Dacă ai de gând să ocupi un astfel de post, nu uita că oamenii așteaptă de la tine cam ce vrei tu să aștepți în acest moment de la cel care ocupă această funcție. Așadar, pune-te pentru câteva clipe în pielea acestui om și fă-ți o idee despre ce trebuie acesta să ofere celor din asociația de proprietari pe care o conduce.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x