Antena Căutare

6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi o casă

Cea mai mare dorință a tinerilor este să se mute la casa lor. Mulți optează și pentru a sta în chirie, însă marea majoritate aleg varianta achiziției unui locuințe

Cea mai mare dorință a tinerilor este să se mute la casa lor. Mulți optează și pentru a sta în chirie, însă marea majoritate aleg varianta achiziției unui locuințe, fie că este vorba de o casă, un apartament sau o garsonieră. Unul dintre avantajele de a deține o locuință este că o poți amenaja în funcție de stilul tău.

Însă, înainte de a demara procesul de căutare al caselor de vânzare, trebuie să ai grijă la câteva lucruri importante. Achiziția unei case este un proces destul de lung și serios, care vine la pachet cu o serie de compromisuri financiare. Haide să descoperim împreună care sunt cele 6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi o casă.

1. Documentează-te - documentarea este esențială în momentul în care te decizi să îți cumperi o casă. De aceea studiază toate ofertele cu case de vânzare disponibile pe piață, vezi care sunt prețurile din zonele tale de interes. Un om informat este un om care nu poate lua “țeapă”. Pentru a nu te află într-o situație neplăcută, nu neglija partea de documentare.

2. Stabilește bugetul - înainte de a pleca la cumpărături, nu uita să îți faci calculele, să vezi exact câți bani vei da la avans, cât vei plăti la credit, cât te costă renovarea și amenajarea și în afară de toate aceste lucruri, trebui să mai rămâi și cu bani de rezervă, pentru cheltuieli neprevăzute.

3. Estimează cheltuielile de întreținere - tot la capitolul financiar, ai grijă să faci și un calcul estimativ al costurilor de întreținere, precum apa, gazele, curentul și așa mai departe. Atenție și la cheltuielile comune, mai ales dacă te muți într-un cartier cu ansambluri rezidențiale.

4. Află distanța față de școli, grădinițe și serviciu - deși sunt multe ofertele cu case de vânzare, nu toate corespund cerințelor tale vis-a-vis de distanța față de locul tău de muncă, dar și distanța până la școli și grădinițe.

5. Nu lua decizii pripite - nu te arunca la case pe care nu ți le permiți. Chiar dacă îți dorești foarte mult o casă cu piscină, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la anumite lucruri importante precum zona, mijloacele de transport și așa mai departe.

6. Verifică documentele - înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, cere vânzătorilor toate actele de proprietate, care variază de la caz la caz, de la contactul de vânzare, schimb, donație, certificat de moștenitor, act de adjudecare până la titlu de proprietate și hotărâre judecătorească.

Pornește cu dreptul în căutarea locuinței visurilor tale, ține cont și de sfaturile din acest articol și începe căutarea pe Lajumate.ro, unde găsești peste 13.000 de anunțuri cu case de vânzare.

A fost împușcat și lăsat în fața porții! O femeie a auzit două focuri de armă, la scurt timp a descoperit cadavrul... Sf Teodora de la Sihla, 7 august. Rugăciune puternică pentru iertarea tuturor păcatelor, cruce neagră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x