Antena Căutare

Bucureștenii pot verifica cât de verde este zona în care locuiesc. Harta este un real ajutor pentru cei care vor să se mute

Harta cu spațiile verzi este disponibilă în mediul online! Iată ce trebuie să știi despre zona în care locuiești!

Galerie
Bucureștenii pot verifica cât de verde este zona în care locuiesc. Harta este un real ajutor pentru cei care vor să se mute | Shutterstock.com

Expertul olandez în silvicultură Cecil Konijnendijk a propus în anul 2021 un principiu prin care cetățenii să poată vizualiza cât de verde este zona în care locuiesc.

Bucureștenii pot verifica cât de verde este zona în care locuiesc

Principiul se bazează pe regula 3-30-300 și are în vedere subiniera importanței naturii în mediul urban.

Acum și bucureștenii se numără printre cei care pot verifica calitatea zonelor în care locuiesc în funcție de spațiile verzi cu ajutorul unei hărți online care poate fi accesată pe site-ul următor: https://dianaculescu.ro/3-30-300/#13/44.4335/26.1057.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Bucureștenii au făcut coadă la pâinea naturală vândută la Muzeul Satului. Comercianții prepară pâinea ca la „bunica acasă”

Potrivit Observator News, Diana Culescu, preşedintă a Asociaţiei Peisagiştilor din România, menționează faptul că, prin datele 3-30-300, orice bucureştean poate afla care este „scorul de calitate" pentru fiecare clădire din capitală.

„Fiecare persoană ar trebui să poată vedea cel puţin trei arbori atunci când se uită pe fereastră acasă, la serviciu sau la şcoală. Arborii ne ajută să respirăm aer curat şi ne fac să ne simţim mai bine. Este bine ca orice zonă a unui oraş să fie umbrită în proporţie de minim 30% prin umbra arborilor maturi pentru a asigura un microclimat adecvat, pentru a creşte astfel calitatea mediului urban şi pentru a genera un cadru de viaţă sănătos şi plăcut. Orice locuitor ar trebui să aibă un parc sau un spaţiu verde pentru destindere şi agrement la mai puţin de 300 de metri de casă. Asta înseamnă să poţi ajunge acolo mergând pe jos în 5-10 minute, ca să socializezi, să te joci, să faci sport sau să te relaxezi” este informația distribuită de Diana Culescu pe pagina sa de Facebook.

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile aici!

Spoofed, o nouă metodă de fraudă care face victime în România. Ce este și cum acționează hoții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru Miercuri, 09.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x