Antena Căutare

Carne de pui vopsită! Horia Constantinescu, șeful ANPC, trage un semnal de alarmă!

Apare un nou semnal de alarmă pe piața alimentară din România. Șeful ANPC a dezvăluit în această dimineață faptul că în magazinele de la noi din țară se regăsesc la raft zeci de kilograme de carne de pui vopsită! Iată ce declarație a făcut Horia Constantinescu!

Colaj Horia Constantinescu și un pui vopsit
Carne de pui vopsită! Horia Constantinescu, șeful ANPC, trage un semnal de alarmă! | Facebook Horia Constantinescu

Astăzi, 27 martie 2024, șeful ANPC a avertizat populația prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook cu privire la faptul că în mai multe supermarketuri au fost identificați pui de găină vopsiți cu scopul de a-i păcăli pe oameni prin aspectul frumos.

Iată ce detalii au ieșit la iveală!

Citește și: Alertă alimentară! Dr. Oetker a retras un produs de pe piață, deoarece conține toxine de mucegai

Carne de pui vopsită vândută în marile magazine

Recent a fost descoperit faptul că anumiți operatori economici au apelat la vopsirea produselor alimentare pentru a-i induce pe consumatori în eroare și pentru a-i convinge că puii pe care îi cumpără sunt crescuți în aer liber și într-un mod cât se poate de sănătos.

Horia Constantinescu a tras un semnal de alarmă în această dimineață și a transmis un mesaj cât se poate de îngrijorător.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.

Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.

Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.” este mesajul transmis de către șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Citește și: Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vizate

Astfel, carnea de pui pe care o cumpărăm de la supermarketuri poate fi vopsită fără ca noi să știm acest lucru, și mai ales, fără ca noi să ne dăm seama de acest aspect nici măcar atunci când o spălam.

Tehnica de vopsire prin intermediul hrănirii este greu de depistat de către oamenii de rând, iar specialiștii tocmai de aceea au ales să tragă un semnal de alarmă imediat ce au depistat neregulile.

Internauții au reacționat imediat la postarea șefului ANPC și nu s-au abținut din a face comentarii acide.

„Continuați cu aceste controale și stârpiți aceste obiceiuri criminale ! Să nu iertați pe nimeni, ne otrăvesc zi de zi cu tot felul de porcării! Dacă și pătrunjelul, salata, ceapa, morcovii sunt cu pesticide peste măsură , ce să mai mâncăm?”, „Se fac niște fapte greu de imaginat pentru câștig necinstit, atentând la sănătatea populației, cu concursul celor care ar trebui să vegheze tocmai pentru binele populației, concurs tacit dar bine plătit.” sunt doar câteva dintre acestea.

Citește și: Lidl a retras 2 produse care nu trebuie consumate! Unul este suspect de salmonella, iar celălalt este contaminat cu patulină

De asemenea, într-un interviu acordat pentru Digi24, Mihai Ponea, directorul executiv al ANSVSA a infirmat declarațiile președintelui ANPC, făcând următoarea declarație:

„În ce privește schimbarea culorii, se întâmplă din cauza schimbării de temperatură, de când îl luăm din galantar până ajungem acasă, se poate datora lanțului termic. El (puiul – n.r.) stă la 2 grade în galantar, dacă noi mai stăm în piață, în mașină, bacteriile schimbă culoarea.

Dacă facem comparație cu puiul de la țară, cel hrănit doar cu grăunțe și caroten are culoare mai galbenă. Așa cum puiul sacrificat la țară e galben că îl hrănesc bunicii cu grăunțe, așa și comercianții oferă consumatorilor, pui cu carne galbenă”.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

A cumpărat o valiză în valoare de 11 lire sterline, dar ce a găsit în interiorul acesteia i-a depășit așteptările... A divorțat fără să stea pe gânduri după ce a descoperit ce semnficiație are tatuajul soțului ei. Femeia nu a putut să tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x