Antena Căutare

De ce semnele de pe autostradă au culoarea verde. Explicația este extrem de simplă și se bazează pe rațiune

Deși majoritatea șoferilor nu acordă atenție culorii panourilor de pe autostradă, aceasta are un rol deosebit de important. Iată care este motivul pentru care majoritatea semnelor au un fundal verde!

Panou verde pe autostradă Galerie
De ce semnele de pe autostradă au culoarea verde | Shutterstock.com/ Hepta / Profimedia

Deși majoritatea șoferilor au observat că toate semnele de pe autostradă sunt verzi, foarte puțini se gândesc la motivul pentru care specialiștii au ales această culoare.

Explicația este cât se poate de simplă, însă cei care au luat în calcul această variantă sunt extrem de puțini.

Citește și: Rovinieta poate fi cumpărată și de pe Ghișeul.ro. De când este valabilă noua măsură

Iată motivul pentru care toate semnele de pe autostradă au culoarea verde!

Articolul continuă după reclamă

De ce sunt semnele de pe autostradă verzi

În ultimii ani, aplicațiile de navigație au câștigat o popularitate imensă și tocmai de aceea, oamenii au încetat să mai acorde atenție indicatoarelor rutiere atunci când vine vorba de urmarea unui traseu.

Recent, un utilizator al platformei Tik Tok, a adus în atenție motivul pentru care majoritatea semnelor de pe autostradă au un fundal verde.

„Ați observat că majoritatea indicatoarelor de pe autostradă sunt verzi. Ei bine, motivul pentru acest lucru este de fapt destul de important.” spune Zach.

„Vedeți semne precum „oprire” și „direcționare greșită” care sunt vopsite în roșu pentru a vă capta atenția rapid. Dar acest lucru ar fi prea distragător pe o autostradă, unde semnele sunt în mare parte pentru locații. Așa că, în schimb, au făcut semnele verzi, fiind o culoare care nu distrage prea mult atenția.” continuă tânărul explicând de fapt motivul real al culorii verde de pe panouri.

Citește și: Val de scumpiri în rândul carburanților. Începând cu 1 iulie românii vor plăti mai mult pentru un plin de motorină sau benzină

Iată videoclipul în continuare căruia Zach vorbește și despre alte curiozități din întrega lume!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul are aproape 56 000 de aprecieri, iar oamenii nu s-au abținut din comentarii.

„Da, nu sunt atât de sigur că oamenii nu știu deja, mai ales că este un lucru comun cu sens”

„Eu chiar sunt mult mai distras de semnele verzi decât de cele roșii” sunt doar două comentarii dintre sutele în care oamenii sunt de acord cu ce a spus Zach.

„În țara mea, semnele verzi de pe autostrăzile de stat înseamnă doar că mergi dintr-un oraș în alt oraș în același stat, iar semnele albastre înseamnă că mergi prin alte state și chiar alte țări. Avem, de asemenea, indicatoare maro pentru locurile cu atracții turistice și de obicei sunt mici sau conectate la semnul de ieșire” menționează un internaut care are o explicație cu totul diferită.

„În Franța ei au: alb, verde, albastru sau altele care corespund multor drumuri diferite” mai adaugă un internaut.

„Culoarea semnelor nu este pentru că se încurcă oamenii, de exemplu fiecare semn maro duce la un lac sau o potecă sau un parc, fiecare semn verde vă spune unde sunteți, iar semnele roșii să vă opriți! mai explică un utilizator al platformei

Citește și: Cum se folosește de fapt butonul de recirculare a aerului conditionat la mașină! Majoritatea șoferilor nu știu cum funcționează

Totuși, potrivit Codului Rutieri, panourile verzi indică ruta principală care începe la intersecția imediat următoare, în timp ce panourile albastre indică faptul că autostrada începe la intersecția din față, scrie mirror.co.uk.

(P) Alege un POS Android pentru afacerea ta: descoperă avantajele acestuia... O nouă creștere a tarifelor de distribuție a gazelor naturale a fost aprobată. Majorarea intră în vigoare cât de curând...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x