Antena Căutare

Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare

Regulile pe care trebuie să le cunoști înainte de a pleca cu mașina în Grecia! Iată la ce detalii trebuie să fii extrem de atent!

Galerie
Ce trebuie să știe turiștii care pleacă în Grecia cu mașina. | Shutterstock.com

Noi reguli pentru șoferii care vor să plece vara aceasta în Grecia!

Ministerul Transportului Maritim din Grecia a emis în data de 16 aprilie noi reglementări pentru șoferii care vor să își petreacă o vacanță la ei în țară.

Citește și: Românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a ajuge într-o destinație turistică îndrăgită. De ce alte facilități vor beneficia

Iată ce trebuie să știe românii care și-au planificat deja vacanțele în Țara Elenă!

Articolul continuă după reclamă

Reguli de călătorie în Grecia cu mașina

Noile reglementări care au intrat în vigoare îi vizează pe șoferii care conduc mașini electrice sau autoturisme alimentate cu gaz.

Astfel, potrivit regulilor, șoferii trebuie să se asigure că bateriile mașinilor electrice pot avea un nivel maxim de încărcare de 40%, iar buteliile de gaz de 50%.

Potrivit OT.gr, reglementările fac referire la „vehicule hibride pur electrice și reîncărcabile care poartă acumulatori (baterii) și la „vehicule care utilizează combustibili gazoși lichefiați și comprimați”.

Aceste măsuri sunt luate în contextul studiului realizat de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) și în cadrul experienței internațională în ideea în care problema transportului acestor tipuri de autoturisme cu nave de tip feribot a preocupat comunitatea internațională de transport maritim relativ recent.

Citește și: Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii care vor să călătorească în Turcia! De la 1 iunie se va intra cu buletinul

Așadar, ținând cont de motivele menționate anterior, dar și din motive de prevenție, conducătorii acestor tipuri de autoturisme care iau în calcul urcarea pe o navă de coastă de tip feribot/bac, trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

  • pentru autoturismele pur electrice sau hibride reîncărcabile se impune verificarea temperaturii bateriei și nivelului de încărcare care trebuie să fie de până la 40% din capacitatea totală a acestora
  • pentru autovehiculele cu alte tipuri de combustibil, precum gaz lichid sau gaz natural, se impune ca rezervoarele acestora să nu conțină combustibil care depășește procentul de 50% din capacitatea totală a acestora.

Totodată, șoferilor li se impune obligativitatea de a anunța imediat echipajul navei în cazul în care apare orice semnal de alarmă la autoturismul pe care îl dețin.

„Responsabilitatea pentru a se asigura că nu există nicio deteriorare a vehiculului sau avarii la sistemul de combustibil, rezervoarele sau acumulatorii acestuia revine exclusiv proprietarilor acestor vehicule, iar compania de transport maritim poate asigura acest lucru în orice mod pe care o stabilește”, se precizează în documentul transmis de oficiali.

Un alt aspect esențial în acest sens este faptul că autoturismele hibride electrice și reîncărcabile nu vor avea posibilitatea de a fi încărcate la bord.

Instrucțiunile oferite pentru transportul în siguranță pe navele de coastă „servesc acestui scop”, dar „fără a împiedica libera circulație a „vehiculelor verzi” în insulele noastre” mai transmit oficialii.

Circulara Ministerului Transporturilor Maritime din Grecia are codul 2322.3/79893/2023 și a fost emisă, pentru prima dată pe data de 14 noiembrie 2023 și a fost actualizată pe 16 aprilie 2024.

Citește și: ”Vederea la mare” păcălește mulți turiști. Cum sunt înșelați frecvent în sezonul estival

A murit cea mai longevivă stewardesă din lume. Bette Nash avea 16 ani când a urcat în primul avion. Imagini din tinerețe... Transalpina se deschide pe 1 iunie! Obiective turistice pentru șoferi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x