Antena Căutare

O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la bancomat

A apărut o modalitate ingenioasă la care hoții apelează tot mai des atunci când au în vizor persoanele de la bancomat. Iată cum a fost posibil un furt fără ca titularul cardului să nu își dea seama.

Imagine cu o persoană care efectuează operațiuni la bancomat Galerie
O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. | Shutterstock

Operațiunile care se pot realiza chiar la bancomate reprezintă un pericol imens pentru cei care nu reușesc să țină cont de câteva sfaturi esențiale.

În 2024, hoții apelează la o multitudine de variante prin care îți pot fura banii de pe card, fără ca tu să îl pierzi sau să chiar să banui acest lucru.

Citește și: Un român a rămas fără cuvinte când a aflat că pe numele lui există un credit bancar pe care nu l-a făcut. Cum a fost posibil

Iată cum a putut un hoț să fure bani din contul unui cetățean și de ce a reprezentat o adevărată provocare pentru polițiștii din Alba Iulia.

Cum poți rămâne fără banii de pe card

Poliția a tras un semn de alarmă în vederea persoanelor care folosesc carduri bancare și care fac operațiuni la bancomate. Modalitatea în care s-a putut realiza un furt greu de identificat i-a îndemnat pe oamenii legii să avertizeze populația cu privire la aceste escrocherii.

Incidentul care a avut loc în Alba Iulia este un exemplu răsunător pentru români, și, tocmai de aceea, cetățenii ar trebui să fie mult mai atenți la operațiunile pe care le fac, dar și la ce se întâmplă în jur.

De curând, unui bărbat i-a fost sustrasă o sumă de 2 500 de lei din cauza neatenției de care a dat dovadă atunci când a făcut o operațiune la ATM. Bărbatul a părăsit bancomatul fără ca el să se asigure că a finalizat operațiunea efectuată până la ultimul pas.

Pentru că bancomatul la care a apelat funcționează pe tehnologia contactless, cetățeanul nu a fost nevoit să introducă cardul în bancomat, ci doar să îl apropie de dispozitivul care permite citirea lui doar printr-o atingere.

Faptul că bărbatul nu a finalizat operațiunea și a lăsat activitatea deschisă, plecând de la locul faptei, hoțul a reușit să extragă bani din contul dânsului prin continuarea activității care a rămas deschisă.

Citește și: Noua escrocherie de pe Whatsapp. Ce să faci imediat ce primești mesaj de la un număr din străinătate

Astfel, individul a reușit să sustragă suma de 2 500 de lei într-un mod ilegal, dar fără să depună prea mult efort.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 4 iulie 2023, bărbatul ar fi profitat de faptul că o persoană, care ar fi extras bani de la un ATM din Alba Iulia, nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless şi ar fi retras, fără drept, suma de 2.500 de lei, din contul acesteia”, a fost informația transimisă de către IPJ Alba.

Provocarea polițiștilor a fost una destul de mare având în vedere faptul că suspectul a fost identificat în mod oficial pe data de 12 ianurie 2024. Individul a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare a unor operațiuni financiare într-un mod fraudulos și pentru accesul ilegal la un sistem informatic care nu îi aparține.

În prezent, dosarul este gestionat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Bărbatul a returnat suma pe care a sustras-o în mod ilegal din contul victimei, iar polițiștii continuă să investigheze acest caz.

Citește și: Un nou tip de înșelăciune: romance fraud. Cum își atrag victimele în relații romantice online. Avertismentele Poliției Române

O femeie a găsit sub scările din casa un placaj care ascundea un mare secret. Descoperirea i-a tăiat respirația... Ce tradiții și obiceiuri nu se mai poartă la nunți în anul 2024. Subiectul a devenit foarte controversat în mediul onlin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x