Tăierea porcului este un eveniment recunoscut pentru începutul sărbătorilor de iarnă cu adevărat. După sărbătoarea Sfântului Nicolae, oamenii aleg să taie porcul pentru a avea timp de toate pregătirile speciale pentru Crăciun.
Evenimentul este o tradiție păstrată an de an, obiceiul fiind ca toată lumea să taie porcul pe data de 20 decembrie. Ziua poartă numele de Igantul porcilor, iar oamenii țin cont de această zi cu drag.
Ritualul tăierii porcului în această zi datează cu o perioadă foarte lungă de timp în urmă, și anume, mai exact din anul 106 d.Hr.
Tradiția a început să prindă contur, totuși, într-un context cu totul diferit. La aceea vreme, sărbătoarea Crăciunului nu era atât de cunoscută, iar oamenii tăiau animalele oricând aveau nevoie pentru a supraviețui.
Conform Observator News, în fiecare an pe data de 20 decembrie porcii sunt sacrificați pentru ca oamenii să aibă mâncare proaspătă în perioada sărbătorilor.
Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile aici.