Antena Căutare

Un taximetrist român s-a prefăcut femeie pentru a păcăli doi bărbați. Ce a urmat după ce a obținut suma de 25 000 de euro

Taximetristul din Bihor se folosea de un cont fals de Facebook! Iată ce s-a întâmplat după ce a fost prins și ce au decis procurorii!

Taximetrist care scrie mesaje în timp ce conduce Galerie
Un taximetrist român s-a prefăcut femeie pentru a păcăli doi bărbați. Ce a urmat după ce a obținut suma de 25 000 de euro | Shutterstock.com

Un taximetrist din Bihor a apelat la o metodă de înșelătorie prin care să obțină o sumă considerabilă de bani, metodă care l-a aruncat direct în vizorul polițiștilor.

Bărbatul a creat un cont de Facebook dându-se drept femeie și a început să vorbească cu diferiți indivizi, doi dintre ei devenind victimele sigure ale acestuia.

Citește și: Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele infractorilor. Cum o poți recunoaște

Iată cum s-a descoperit totul și ce le-ar fi spus taximetristul astfel încât să primească o sumă atât de mare de bani!

Articolul continuă după reclamă

Un taximetrist român s-a prefăcut femeie și a primit 25 000 de euro pentru a-i scăpa pe doi bărbați de cămătari

Bărbatul din Bihor își aborda victimele în mediul online încă din anul 2022, atunci când s-a împrietenit pe Facebook cu un bărbat care mai târziu avea să îi devină victimă.

Cei doi au discutat zi de zi fără ca bărbatul să își dea seama că în spatele contului este un alt bărbat ce înșela oamenii pe Facebook pentru a face rost de bani.

„Odată cu trecerea timpului, persoana vătămată a început să dezvolte sentimente pentru respectiva femeie, aceasta din urmă dându-i de înţeles că şi ea, la rândul ei, a dezvoltat sentimente pentru persoana vătămată”, au precizat procurorii în rechizitoriu, potrivit digi24.ro.

Inculpatul ar fi mințint că are probleme cu banii încă de la primele conversații, menționând că are datorii la cămătari, fapt care a părut foarte real pentru prima victimă.

Escrocul a mințit că ar fi rămas cu o datorie de 1 800 de euro la cămătari după ce a s-a despărțit de fostul partener, care a convins-o să se împrumute împreună pentru achiziționarea unui autoturism.

Citește și: Frauda care continuă să facă sute de victime în România. Hackerii se folosesc de numele BRD și CEC BANK

Victimei i s-ar fi făcut milă de situația în care se afla „femeia” și i-a trimis suma de 1 500 de euro pentru a o ajuta, cu mențiunea că își dorește banii înapoi.

Cu toate acestea, escrocul nu s-a oprit aici și a mers cu înșelătoria mai departe.

La câteva zile distanță de la primirea banilor, escrocul l-a sunat pe bărbat prefăcându-se cămătar și povestindu-i despre „iubita” lui care ar avea mult mai multe datorii, iar dacă nu va mai primi bani, o va obliga să se prostitueze în altă țară.

Astfel, inculpatul ar fi obținut în total suma de 5 000 de euro de la victima sa.

„Nu m-am simțit obligat sau amenințat, dar am trimis banii pentru ca femeia respectivă, despre care am crezut că există, să nu pățească nimic rău” a declarat în instanță bărbatul care a picat în capcană.

Victima s-a dus la poliție încă de la sfârșitul lunii octombrie 2022, moment în care a primit încă un mesaj de la escorcul care dorea să îi mai ceară încă 2 000 de euro. Polițiștii au organizat în acel moment un flagrant și l-au prins pe escroc chiar în momentul în care ridica banii de la un oficiu poștal din Oradea.

După ce a negat înșelătoria pe care a provocat-o, taximetristul și-a dat seama de gravitatea situației și a cerut să fie judecat potrivit procedurii simplificate. Procurorii au menționat că „în finalul declaraţiei sale, inculpatul a recunoscut că a săvârşit asemenea fapte şi împotriva altor persoane”, potrivit Bihor Online.

Citește și: „Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani oamenilor

Cea de a doua victimă care i-a picat în plasă a fost fix în aceeași situație, escrocul reușind să obțină suma de 20 000 de euro.

Acum, Judecătoria Oradea l-a condamnat pe taximetrist la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani.

De asemenea, escrocul trebuie să restituie cei 25 000 de euro și să muncească 120 de zile în folosul comunității.

Pentru un moment, sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Substanțe periculoase identificate în apa mării. Norma adecvată este depășită de 60 de ori!... Țara în care ar trebui să locuești în funcție de data la care te-ai născut. Numerologia te poate inspira...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x