Alertă alimentară! Inspectorii avertizează toți cetățenii! Consumăm cu bună știință grăsimi dăunătoare în loc de brânză adevărată

O alertă alimentară a fost emisă de autorităţi după o serie de controale în magazine, patiserii şi restaurante.

Alertă alimentară emisă de autorităţi după o serie de controale în magazine, patiserii şi restaurante! Specialătățile din brânză, pizza, cașcavalul și chiar brânza sunt preparate din grăsimi hidrogenate care afectează grav sănătatea! Rezultatul controalelor este devastator

Inspectorii au descoperit brânzeturi care nu conţin nici urmă de lapte, dar erau vândute clienţilor drept "specialităţi".
Testele au arătat că mâncăm pizza cu mozarella făcută în laborator. Şi pateuri cu brânză sintetică

Pentru a demonstra falsitatea brânzei a fost făcut un test simplu. Faţă de o brânză făcută din mult lapte, aşa cum se face şi cum s-a făcut întotdeauna la ţară, care îşi păstrează calităţile în timp, în mai puţin de cinci minute, bucata de brânză luată din comerţ se transformă într-un praf.

Patronul unei băcănii declară că ,,Diferenţa mare este, în primul rând, calitatea laptelui. Acolo se văd diferenţele. Am văzut un kilogram de lapte transformat într-un kilogram de brânză. Imposibil! Imposibil! Doamna Avram care ne face nouă laptele sau domnul Zamfir folosesc între 6 şi 8 litri de lapte pentru un kilogram de brânză.''

O serie de controale făcute de Ministerul Agriculturii şi ANSVSA arată că, pe piaţă, se vând produse lactate.fără lapte: ,,Am constatat că în piaţă, la diverşi agenţi economici, au apărut şi se comercializează acea "specialitate Bulgaria" care, de fapt, este o specialitate pe bază de grăsimi hidrogenate sub formă de telemea de bivoliţă, de oaie sau de capră, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei. Ne-a mirat această nouă practică.''

Ionel Bunea, reprezentant al Direcţiei de control MADR a declarat că: ,, Am constatat, în urma verificării a 180 de unităţi economice că un număr de 73 dintre acestea, respectiv un procent de 40,5% utilizează în continuare în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate.

Grăsimile hidrogenate, folosite în loc de lapte, sunt, de fapt, cele mai periculoase. Ele ajung să crească nivelul colesterolului din organism. Comercianţii le folosesc pentru a prelungi termenele de valabilitate. IESE Le găsim, cel mai des, în mâncarea de tip fast-food. Dacă la raft lucrurile arată mai bine în ultima perioadă, specialiştii spun că, în continuare, cele mai mari probleme se întâlnesc în restaurante, patiserii şi pieţe, acolo unde mărfurile se vând fără etichete, iar clienţii nu pot verifica ce cumpără.''

Ultimele știri