Antena Căutare

Alertă mondială. Noi recorduri de temperatură înregistrate în primele luni ale anului 2016!

Noi recorduri de temperatură se înregistrează la începutul anului 2016, după ce anul 2015 a fost cel mai călduros an din istoria observațiilor meteorologice, a avertizat luni Organizație Meteorologică Mondială (OMM)

Noi recorduri de temperatură se înregistrează la începutul anului 2016, după ce anul 2015 a fost cel mai călduros an din istoria observațiilor meteorologice, a avertizat luni Organizație Meteorologică Mondială (OMM).

"Recordurile de temperatură medie lunară au fost doborâte în ianuarie și februarie 2016, în special la latitudinile nordice", conform unui comunicat publicat de OMM cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, ce va fi marcată la 23 martie.

În Arctica "suprafața ghețurilor marine a atins un minim record pentru aceste două luni" de iarnă, conform comunicatului OMM. De asemenea, "concentrațiile gazelor cu efect de seră din atmosferă au depășit pragul de 400 părți pe milion".

Conform lui David Carlson, directorul Programului mondial de studii asupra climei, "temperaturile neobișnuit de ridicate înregistrate până în prezent, în cursul acestui an, au provocat neliniște în rândul comunității climatologilor".

"Este încă prea devreme pentru a putea ști dacă anul 2016 va fi un nou an record. Va trebui să așteptăm până în luna octombrie" pentru a face o estimare pentru întregul an, a adăugat el în cadrul unei conferințe de presă organizate la Geneva, la sediul OMM.

Ciprian și Tudor, în pericol de eliminare! Oare ne vom despărţi de ei?... Scoate limba şi uită-te în oglindă! Semnele care anunță că ficatul este plin de toxine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x