Antena Căutare

E strigător la cer! Cum a încercat o infirmieră să ucidă mai mulți nou-născuți

O infirmieră din Germania este suspectată ca le-ar fi injectat morfină unor bebeluși, care s-au născut prematur. Copiii au supravieţuit datorită echipelor medicale care au intervenit la timp.

Incidentul a fost făcut public joi, de către Parchetul şi Poliţia din orașul Ulm, situat în sudul Germaniei, transmite AFP., scrie Agerpres.
Infirmiera ar fi procedat astfel, cu cinci dintre nou-născuți.
''Împotriva infirmierei a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri'', a comunicat Christof Lehr, procuror în Ulm, unde s-a petrecut totul, scrie sursa.

Lehr a precizat că poliţia a descoperit în dulapul infirmierei o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină. Cei cinci bebeluşi, care aveau de la o zi şi până la cinci săptămâni de la naștere, au primit injecţia în noaptea de 19 spre 20 decembrie, a mai precizat acesta.

Copiii au întâmpinat dificultăți respiratorii acute, dar au putut fi salvaţi la timp datorită intervenţiei de urgenţă a echipei medicale.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză, a declarat şeful poliţiei locale, Bernhard Weber, într-o conferinţă de presă, conform aceleași surse.

Analizele au relevat însă urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să informeze poliţia.
Angajata acuzată că ar fi comis aceste fapte a fost plasată miercuri în arest preventiv, fiind suspectată că ''a acţionat intenţionat'', a precizat procurorul. Conform acestuia, femeia era conştientă că bebeluşii ar fi putut muri.
Infirmiera neagă acuzaţiile, conform procurorului, scrie aceeași sursă.

Lipsa gravă de echipamente medicale în zona cu coronavirus din China... Autospecială de Poliţie, lovită de un șofer neatent. Bărbatul a ajuns la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x