Chiar și persoanele mature se îneaca uneori din neatenție sau grabă. La copiii sub 4 ani riscurile sunt mult mai mari, deoarece căile respiratorii sunt foarte mici și se pot sufoca ușor.
În urma unor studii s-a determinat o listă cu alimente care îi pot pune în pericol pe cei mici.
Iată care sunt alimentele cu cel mai mare risc de înecare la micuții de sub 4 ani:
Fructele cu coaja - Este indicat să așteptați până la vârsta de 5 ani, pentru ca cel mic să știe cum se mestecă în mod corect un aliment.
Bomboane - În afară de faptul că favorizează apariția cariilor, bomboanele trimit mii de copii la urgente. O bomboană mică poate să blocheze căile respiratorii ale unui copil. De eviat, deci, bomboanele tari.
Strugurele - Boabele de struguri prezintă un real pericol de înecare, de la mărimea lor și până la textura alunecoasă.
Medicii nu recomandă să le dați celor mici struguri, dar dacă o faceți este bine să tăiați boable în bucațele cât mai mărunte.
La fel, este indicat și în cazul cireșelor sau a fructelor din aceeași categorie.
Guma de mestecat - Este interzisă în cazul copiilor, aceștia o pot înghiți cu ușurință și pot provoca situații periculoase.
Legumele - Cel mai bine ar fi să le gătiți, pentru a fi cât mai moi. Ele nu trebuie să depșească 1,3 cm. Nu sunt recomandate legumele ațoase, precum țelina sau fasolea verde.
Sursa, lyla. ro
Nativii care se vor imbogati în luna februarie. Iata ce numere trebuie sa joci la LOTO in functie de zodie pentru a cast...