Antena Căutare

Atenție, șoferi! Primul autobuz din România care se conduce singur va fi pus în circulație

Primul autobuz din România care se conduce singur va fi lansat in Cluj. Șoferii ar în pericol să-și piardă locurile de muncă.

Primul autobuz din România care se conduce singur va fi lansat in Cluj. Șoferii ar în pericol să-și piardă locurile de muncă.

Primăria din Cluj-Napoca a declarat că urmează să lanseze primul autobuz fără șofer din țară. Acesta ar urma să deservească chiar o linie principală din centrul orașului.

”Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele orașe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe anumite rute bine stabilite și, sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, este chiar declarația directorului pentru dezvoltarea municipalității, Ovidiu Cîmpean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Proiectul pilot a fost realizat de mai multe firme din domeniul tehnologic.

Citește și:

Sursă: editiadedimineata.ro

Sursă foto: stiridecluj.ro

A vizitat 43 de țări, dar a decis să se întoarcă în București. Povestea româncei care a ales să revină în țara ei natală... S-a decis! Amenzi usturătoare pentru deținătorii de animale din Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x