Remorca este cea mai comodă variantă pe care românii o folosesc pentru transporturi de produse voluminoase. Un simplu cârlig de tractare și un sistem electric care să funcționeze corespunzător sunt necesare pentru a atașa la mașina personală un astfel de vehicul. În funcție de necesități, poți alege remorca în funcție de capacitate, dar și de puterea autoturismului care o va tracta.
Dacă ai nevoie de o remorcă auto este necesar să te documentezi înainte de a o achiziționa, mai alescă pe piață sunt disponibile numeroase opțiuni. Găsești remorci pe CarZZ.ro, ușoare, tip cușcă, cu obloane sau carosată.
În general, românii folosesc remorcile pentru transport de marfă. Iată ce poți transporta și ce tip de remorcă să alegi, judecând după nevoile tale:
Transport de obiecte personale de mari dimensiuni
Sunt două variante pentru astfel de transporturi, fie alegi o remorcă ușoară, ce poate fi cuplată la orice tip de autoturism cu cârlig de remorcare la spate. La alegere, o poți acoperi cu prelata detașabilă. Este opțiunea mai la îndemână față de remorca de tip cușa, cea care este acoperită din fabrică și care are la spate o ușă de acces. Obiecte de mobilier sau produse electrocasnice mari sunt transportate cel mai des cu astfel de remorci.
Transport de marfă
Dacă transporți marfă valoroasă, atunci vei avea nevoie de o remorcă carosată. Acest tip de remorcă auto este acoperită și are încuietoare, astfel că poți transporta bunuri în siguranță. Suprafața de încărcare are formă de cutie și este una dintre cele mai populare vehicule de transport bunuri și marfă. Remorca vine dotată cu sistem de frânare pentru a fi folosit în cazul în care cu tot cu încărcătură are o greutate mai mare de 750 kg.
Pentru afaceri
Valul de emigranți din țările europene a oferit o nouă variantă de afaceri. Vobim de transportul de colete trimise de românii care sunt plecați la muncă în străinătate și care trimit frecvent pachete celor rămași acasă. Cei care au făcut un business din asta au avut varianta de a le transporta cu ajutorul unei remorci. Afacerea a devenit tot mai profitabilă în ultimul deceniu, iar perioadele de vârf sunt întotdeauna sărbătorile, cele de iarnă și cele pascale.
Ca platformă
Rămâi cu mașina în drum și nu e chip să mai pleci cu ea pe roți? O altă remorcă folosită de români este cea de tip platformă, utilizată pentru a transporta alte autovehicule. Există firme specializate în acest sens, care oferă servicii de tractare, dar și de transport universal.
Platformele sunt folosite pentru a duce dintr-un loc în altul alte automobile sau marfă de mari dimensiuni, dispusă în paleți. Acest tip de remorcă, denumită platformă este construită pentru a suporta greutăți foarte mari, de ordinul tonelor și este prevăzută cu rampe laterale. Întâlnim acest tip de remorcă în ridicarea autoturismelor rămase nefuncționale pe șosea sau în urma accidentelor rutiere.
Prețurile remorcilor pe care le găsești pe site-urile de anunțuri auto, la mâna a doua, pornesc de la 1.000 de euro pentru o remorcă ușoară, care este și cea mai ieftină. Astfel, dacă vrei să-ți achiziționezi o remorcă auto de 750 kg second hand, vei scoate din buzunar de la 1.000 de euro în sus. Cele mai costisitoare sunt cele tip cușcă, ce au și încuietoare, dar și platformele.