Antena Căutare

Avantajele și dezavantajele de a conduce un scuter

Tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția spre mijloacele de transport cu care ne putem strecura mai ușor în traficul aglomerat din timpul săptămânii. Unii aleg

Tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția spre mijloacele de transport cu care ne putem strecura mai ușor în traficul aglomerat din timpul săptămânii. Unii aleg bicicleta, motocicleta sau scuterul, în defavoarea mașinii. Și dacă te întrebi de ce, înseamnă că ești în locul și momentul potrivit, deoarece în articolul acesta dezbatem avantajele și dezavantajele de a conduce un scuter în oraș.

Avantaje:

Găsești mai ușor loc de parcare - mergând cu scuterul scapi de stresul zilnic de a căuta parcare. Ai avantajul de a te strecura în cele mai aglomerate zone.

Preț de achiziție mai mic - un scuter bun, second hand, este cu mult mai ieftin decât o mașină second hand. Ca să îți faci o idee, iată câteva exemple de scutere de vânzare.

Scuter Vespa Primavera 50, cu garanție de 2 ani de zile, omologat Euro 4, cu capacitatea rezervorului de 8L, tehnologia i-Get (i-Green Experience Technology) pentru eficiență, parametrii de consum și reducerea emisiilor CO2. Prețul scuterului este de 2.600 euro - Scuter de vânzare nou.

Scuter Yamaha MBK Evolis, înmatriculat în România, în stare excelentă de funcționare, cu transmisie pe lanț, la prețul de 400 de euro. - scuter de vânzare second hand

Consum redus - atâta timp cât ai grijă de scuter și ai grijă ca acesta să fie reglat și carburatorul curat, scuterul va consuma, în medie, undeva la 3-4litri/100 km.

Te strecori ușor - un alt avantaj al scuterului este faptul că te poți strecura mai ușor în trafic, chiar și la orele de vârf, te poți strecura, evident respectând regulile de circulație, printre mașinile care stau la coadă și astfel să ajungi primul la semafor. Astfel, timpul petrecut de tine în trafic se va scurta considerabil.

Întreținere ieftină - prețul unei revizii la un scuter începe de la 150 de lei, anvelopele pentru el sunt destul de ieftine, însă acestea sunt costuri ocazionale. Costurile legate de combustibil nu sunt mari, deoarece consumul este mic.

Taxe mai mici - deoarece atât scuterele, cât și motoarele nu au plăcuță de înmatriculare pe față, conducătorii acestor vehicule pot circula fără rovinietă. Adunate, taxele pentru impozit și asigurare reprezintă o sumă foarte mică, de aici și costurile mai mici.

Dezavantaje:

Expunere la toate condițiile meteo - când mergi cu scuterul trebuie să înduri toate fenomenele meteo. Dacă plouă, te poți îmbrăca cu o pelerină, însă dacă este foarte cald afară nu ai opțiunea de a folosi aerul condiționat. La fel se întâmplă și iarna când ești expus direct temperaturilor scăzute de afară. Și pe lângă toate acestea, nu este recomandat să mergi iarna pe scuter din cauza gheții care poate deveni foarte periculoasă

Pericol ridicat - în mod cert, dacă ești pe scuter, ești și mai vulnerabil în trafic. Pentru că nu ești atât de vizibil precum ai fi dacă te-ai afla într-o mașină, te poți lovi de diverse situații mai puțin plăcute și periculoase.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre avantajele și dezavantajele de a conduce un scuter în oraș. Și dacă ești hotărât să renunți la mașină pe timpul verii, intră pe CarZZ.ro și alege dintre cele 400 de anunțuri cu scutere de vânzare noi și second hand.

4.450 deținuți sunt în libertate! Ce face Poliția Română pentru condamnații care lipsesc din închisori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x