Live acumObservator 16
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Ce trebuie să știi înainte de a alerga la un maraton

Decizia de a participa la un maraton îți va deschide o poartă spre obiceiuri sănătoase și te va încuraja să nu renunți la ele.

Ce trebuie să știi înainte de a alerga la un maraton

Un astfel de eveniment îți poate stimula organismul și te poate ajuta să avansezi spre performanțe înalte. Trebuie să știi câteva lucruri importante pentru orice pasionat de sport, în special de alergat. Iată care sunt acestea:

Ai grijă de corpul tău

Dacă practici acest sport de mult timp sau plănuiești să te apuci mai serios, trebuie să te gândești la schimbările pe care le va suferi corpul tău. Antrenamentele intense și efortul au nevoie de susținere printr-o dietă bogată și echilibrată. Trebuie să știi, de asemenea, că odată cu începerea antrenamentelor de cardio și prin alergare vei pierde o parte importantă din masa musculară. Concentrează-te doar pe un tip de antrenament și nu încerca să le ai pe toate.

Orice maratonist sau pasionat de alergat trebuie să știe cum să se ferească de accidentări, dar și care este forma piciorului lor sau unde ar putea apărea probleme. Acestea se pot preveni, dar și repara cu ajutorul unor talonete ortopedice personalizate. Înainte de a începe un antrenament serios precum cel pentru maratoane, trebuie să afli cât mai multe despre abilitățile corpului tău și despre cum poți avea grijă ca activitatea să nu-ți dăuneze.

Trebuie să faci compromisuri

Programul de antrenament înaintea unui maraton este unul care nu-ți permite să te mai bucuri la fel ca înainte de viața socială. Dacă ai un job stabil, îți vei folosi timpul liber pentru a face cât mai multe exerciții și pentru a-ți pregăti corpul pentru activitatea fizică intensă. De asemenea, weekendurile vor fi și ele dedicate acestor activități, în detrimentul ieșirilor cu prietenii sau familia. Trebuie să realizezi că acesta va deveni stilul tău de viață atunci când vrei să-ți urmezi pasiunea.

Vei cheltui pe echipamente

Hainele potrivite pentru alergat și maratoane te pot obliga să scoți sume considerabile din buzunar, însă nu este recomandat să alergi cu o pereche de adidași vechi sau cu haine din materiale nepotrivite. Cel mai important este să alegi încălțămintea în funcție de confort și mai puțin după criterii estetice. De asemenea, dacă practici mai multe sporturi, nu ar trebui să combini echipamentele, în special când vine vorba despre încălțări. Pentru haine, alege materiale puternic absorbante și care îți lasă corpul să respire. Acestea trebuie să îți vină perfect, să nu fie prea largi sau prea strâmte pentru a nu deveni inconfortabile.

Ia pauze

Atunci când nu te poți antrena o perioadă din cauza unei probleme de sănătate sau când programul de la muncă nu îți permite să faci ieșirile tale obișnuite, acceptă acest lucru. Pauzele sunt binevenite și te vor ajuta să te detașezi pentru câteva zile pentru a reîncepe cu forțe proaspete. Dacă ai trecut printr-o răceală mai severă sau gripă, asigură-te să te faci bine înainte de maraton și nu te forța.

Un maraton poate deveni o provocare pentru orice pasionat de sport, însă, cu puțin efort și dedicare, vei reuși să-ți faci un obicei din participarea la acestea și să evoluezi.

Sursa foto: pexels.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro