Antena Căutare

Cea mai mare grevă din istorie a unei companii aeriene! 400 de zboruri anulate, inclusiv din România, 55.000 de pasageri afectați: “Dacă pasagerii ar solicita despăgubiri, acestea s-ar ridica la 7,5 milioane euro”

Greva de 24 de ore a piloţilor Ryanair este în desfăşurare în Europa, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri în cea mai severă mişcare de protest din istoria de 33 de ani a companiei irlandeze low-cost, transmit Deutsche Welle, DPA şi Reuters.

Greva de 24 de ore a piloţilor Ryanair este în desfăşurare în Europa, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri în cea mai severă mişcare de protest din istoria de 33 de ani a companiei irlandeze low-cost, transmit Deutsche Welle, DPA şi Reuters.

Greva, care are loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Vineri sunt anulate aproape 400 de zboruri ale Ryanair, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în Europa, inclusiv două curse aeriene din Bucureşti spre Berlin.

"Ryanair este singurul responsabil pentru escaladarea conflictului", a afirmat preşedintele sindicatului Cockpit, Martin Locher, adăugând că operatorul aerian a exclus majorarea costurilor cu personalul.

Germania va fi ţara cea mai afectată de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi. În jur de 480 de piloți ai Ryanair Germania au anunțat că se alătură protestelor din Germania.

”Estimăm că, dacă pasagerii afectaţi ar solicita despăgubirile prevăzute de legislaţia europeană, acestea s-ar ridică la 7,5 milioane euro”, spun reprezentanţii AirHelp.

Curtea Europeană de Justiţie a hotărât în luna aprilie a acestui an că toate companiile aeriene trebuie să-i despăgubească pe pasageri pentru întârzieri şi anulări ale zborurilor, chiar dacă motivul pentru această a fost o grevă a personalului companiei aeriene, măsură care se aplică tuturor grevelor anterioare dar şi celor viitoare ale companiilor aeriene.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat miercuri că pasagerii care şi-au rezervat bilete la aceste zboruri îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimbă gratuit dată plecării.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

România, în DOLIU! Previziunea șocantă a Mariei Ghiorghiu: ”Se va cutremura din temelii!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x