Antena Căutare

Cod galben de ploaie înghețată și polei. Avertizarea emisă de ANM. Ce județe sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip god galben de freezing rain (ploaie înghețată) și polei, în dimineața zilei de joi, 1 decembrie 2022. Ce județe sunt vizate.

inghet Galerie
ANM a emis un avertisment de tip cod galben de ploaie înghețată și polei. Ce zone ale țării sunt vizate | Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de vreme rece pentru teritoriul Românei, în dimineața zilei de joi, 1 decembrie 2022. Iarna și-a intrat în drepturi, temperaturile din termometre au început să scadă, iar meteorologii au anunțat un cod galben de ploaie înghețată și polei în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate.

Prima zi a lunii decembrie a adus cu sine o atenționare meteo de tip cod galben, de ploaie înghețată și ploi cu depuneri de polei. Avertismentul vizează mai multe județe ale României și este valabil, în dimineața zilei de joi, pentru sudul, estul și sud-estul țării, până la orele prânzului.

Citește și: Avertizare meteo de ninsori, viscol și polei! În ce zone din țară se va depune un strat de zăpadă

Ce județe se află sub atenționarea cod galben de ploaie înghețată și polei

Poleiul se va produce izolat în jumătatea estică a Munteniei, nordul Dobrogei, Moldova, Transilvania, dar și în zonele de munte. De asemenea, vântul va sufla cu intensificări în regiunile sudice și sud-estice, cu rafale de peste 35...55 km/h.

În dimineața zilei de joi, temperaturile resimțite au fost pe minus, în mai multe zone din țară. Până la ora 09:00 s-au înregistrat -3 grade București, -3 grade Focșani, -3 grade Galați, -2 grade Giurgiu, -5 grade Cotnari, -3 grade Suceava.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Temperaturile de iarnă vor fi resimțite pe întreg teritoriul țării. După o perioadă specifică primăverii, în România se vor înregistra valori ceva mai scăzute, însă normale pentru începutul de iarnă.

Anotimpul friguros își va face resimțită prezența încă de la începutul lunii decembrie. Gradele din termometre vor scădea semnificativ, iar valorile se vor menține pe această pantă.

În săptămâna 28 noiembrie 2022 – 05 decembrie 2022, temperaturile vor începe să scadă, iar vremea rece se va resimți în aproape toată țara, excepțiile fiind zonele din est, sud-est și zona de munte, care reprezintă o abatere termică negativă. Precipitațiile vor fi mai puține în această săptămână, mai ales în zonele de vest, central și munte.

În intervalul 05 decembrie 2022 – 12 decembrie 2022, temperaturile vor rămâne scăzute pentru această perioadă și se vor resimți în toată țara, în special în estul și nord-estul României. În schimb, cantitatea de precipitații se va îndrepta înspre cea normală pentru începutul lunii decembrie, în toată țara.

În perioada 12 decembrie 2022 – 19 decembrie 2022, meteorologii anunță că se vor înregistra temperaturi normale pentru mijlocul lunii decembrie, după începutul de iarnă mai friguros. Excepția ar putea să fie zona de nord-est, unde ar putea să fie mai scăzute. Precipitațiile vor fi în cantități normale și prezente în toată țara.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna Crăciunului, din intervalul 19 decembrie 2022 – 26 decembrie 2022, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, însă nord-estul țării ar putea să rămână sub temperaturi scăzute. În întreaga țară, precipitațiile vor fi normale, specifice acestei perioade. Deși pentru mulți magia acestei sărbători este accentuată și de zăpadă, prognoza meteo nu arată în prezent că vor exista și cauze favorabile ninsorii.

Vezi ultimele ştiri pe observatornews.ro

Emma Răducanu a fost decorată de regele Charles al III-lea. Ce mesaj a publicat sportiva pe rețelele de socializare... Câți bani au cheltuit primăriile din București și din marile orașe din țară pentru luminițele de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x