Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Burlacul

Adevărată urgie! Cod violet de ninsoare și viscol, cea mai severă avertizare posibilă, în Europa

Iarna a pus stăpânie pe Europa. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața din cauza gerului, iar Germania a emis o avertizare cod violet de viscol și ninsoare.

Cod violet de ninsoare, in Germania

Iarna a pus stăpânie pe Europa. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața din cauza gerului, iar Germania a emis o avertizare cod violet de viscol și ninsoare.

Autoritățile avertizează că un strat nou de zăpadă de până la un metru înălțime urmează să se depună, iar vântul va ajunge până la 85 de kilometri la oră. Până acum, în Alpi, a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână. Avertizarea cod roșu rămâne însă valabil în Austria, unde trei schiori au murit, în urma unei avalanşe.

În Germania, codul roşu s-a agravat şi a devenit acum violet, cel mai sever posibil. 1.100 de oameni sunt blocaţi într-o staţiune de schi din regiunea Allgäu, după ce o trecătoare montană a fost acoperită de o avalanşă. Autoritățile examinează însă posibilitatea de a trimite echipe de salvare.

Urgia albă continuă și în România

Ninsorile, gerul și vremea rea continuă în țara noastră, care se află sub influența unui val de aer polar de mai multe zile. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, va continua să ningă în mai multe regiuni, iar ceața și poleiul au început deja să creeze probleme în țară. Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori abundente.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut primele victime. Cel puțin trei persoane, un bărbat și două femei, și-au pierdut viața în acest weekend.

Recomandari