Antena Căutare

Cum poate fi obținut pașaportul în 2024. Care sunt condițiile și unde se depun documentele necesare

Tot mai mulți români iau în calcul planificarea unor călătorii înafara țărilor membre Uniunii Europene, iar acest lucru presupune în mod obligatoriu obținerea unui pașaport valabil. Pentru că actul de identitate permite călătoriile doar în țările membre UE, românii sunt nevoiți să depună o cerere pentru emiterea unui pașaport. Iată care sunt prețurile de emitere în funcție de caz.

Imagine cu 2 pașapoarte pe un fundal alcătuit dintr-un drapel românesc.
Cum poate fi obținut pașaportul în 2024. | Shutterstock

În prezent, procedura pentru obținerea unui pașaport este mult simplificată față de anii anteriori. Este important de reținut care sunt documentele necesare și care sunt pașii de urmat în acest sens.

Prețurile pentru emiterea pașapoartelor diferă în funcție de caz.

În cazul în care pașaportul vechi este expirat sau nu aveți unul încă emis este aplicată o taxă care nu depășește suma de 100 de lei pentru un pașaport simplu temporar. În cazul unui pașaport simplu electronic suma este de 258 de lei.

Pentru minorii cu vârsta de până la 12 ani se aplică o taxă de 234 de lei și este valabil pentru o perioadă de 3 ani.

Potrivit Observator News , cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun de către cetățeni la serviciile publice comunitare de paşapoarte în a căror rază de competenţă au domiciliul sau reşedinţa, iar în strainătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile aici.

Persoanele care au un câine sau o pisică sunt mai fericite şi pot fi scutate de boli... Cățelul care s-a născut cu o codiță în frunte! Cum arată și de ce i-a uimit pe internauți. Ce au specificat medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x