Antena Căutare

Cum să aprinzi focul cu o... lămâie. Nu ne crezi pe cuvânt? Iată dovada - FOTO+VIDEO

De multe ori, te afli în imposibilitatea de a face rost de o cutie de chibrituri sau de o brichetă pentru a aprinde focul, lucruri banale de altfel. Şi, pentru că omul este inventiv şi găseşte tot timpul soluţii dintre cele mai neaşteptate, iată că, de data asta, a apelat la o ... lămâie.

De multe ori, te afli în imposibilitatea de a face rost de o cutie de chibrituri sau de o brichetă pentru a aprinde focul, lucruri banale de altfel.

Şi, pentru că omul este inventiv şi găseşte tot timpul soluţii dintre cele mai neaşteptate, iată că, de data asta, a apelat la o ... lămâie.

Aşadar, astăzi învăţăm cum să facem o baterie din lămâie. Pentru asta ai nevoie de cleşti de cupru, cuie din zinc, sârmă şi sârmă de oţel! Pobabil, le găsiţi rătăcite pe undeva, prin maşină, printr-o trusă de scule, acolo unde cibritul nu vă este la îndemână.

Energia electrică se produce prin reacţia chimică de oxidare-reducere, în momentul în care zincul se dizolvă în acid; lămâia în sine nu generează energie electrică, dar datorită îmbinării corecte cu zinc şi cupru, aceasta poate genera energie.

Sursa: Bored Panda

”RATB-iștii Inimoși”, finaliști ”Bravo, România!”: ”Suntem mândri că reprezentăm această companie”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x