Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două banane în fiecare zi! Beneficiile pe care le are asupra sănătății

Deși unii dintre specialiști nu recomandă bananele în timpul dietelor, acestea sunt o sursă excelentă de potasiu și fibre și, mai mult de atât, au numeroase beneficii asupra organismului.

Deși unii dintre specialiști nu recomandă bananele în timpul dietelor, acestea sunt o sursă excelentă de potasiu și fibre și, mai mult de atât, au numeroase beneficii asupra organismului.

Conform celor de la brighside.me, persoanele care vor consuma două banane pe zi vor fi impresionați de efectele pe care le vo avea acestea asupra sănătății.

Descoperă care sunt beneficiile acestora, mai jos

Reglează tensiunea arterială

O banană conține 420 mg de potasiu, fapt pentru care aceasta are proprietatea de a reduce tensiunea arterială. De aceea, ea n-ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă sau artimii.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Bananele se digeră ușor nu irită tractul gastrointestinal, fapt pentru care acestea ar putea fi consumate chiar și de persoanele diagnosticate cu gastrită.

Ajută la scăderea în greutate

Grație conținutului bogat de fibre, bananele sunt sațioase, astfel că va reduce pofta de foame, dar și de dulce. Consumă-le simple ori cu iaurt și cereale.

Reduce nivelul de stres

Pe lângă potasiu și fibre, bananele mai conțin și triptofan, un compus ce este responsabil de producerea serotoninei, adică al hormonului fericirii.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri