Antena Căutare

Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE faţă de iunie şi a treia ca mărime în termeni anuali

România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din Uniunea Europeană comparativ cu luna iunie (-3,3%) şi este pe poziţia a treia în privinţa declinului faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (-5,2%), potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din Uniunea Europeană comparativ cu luna iunie (-3,3%) şi este pe poziţia a treia în privinţa declinului faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 (-5,2%), potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate joi, producţia industrială a României a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna iulie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,9% ca serie brută şi a scăzut cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate”, aată un comunicat al INS.

La nivelul Uniunii Europene, declinul lunar a fost de 0,1%, iar cel anual de 1,2%. În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 0,4% faţă de iunie şi cu 2% faţă de iunie 2018, datele din regiune fiind mai slabe faţă de aşteptările analiştilor, potrivit Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Cele mai mari scăderi lunare ale producţiei industriale au fost consemnate de România (-3,3%), Estonia (-2,9%) şi Letonia (-2,1%). Cele mai mari creşteri au avut loc în Croaţia (4,9%), Portugalia (3,6%) şi Danemarca (3,5%).

Faţă de iunie, la nivelul UE producţia de energie a scăzut cu 1,1%, în timp ce producţia de bunuri de capital a urcat cu 1,5%, cea de bunuri de consum de folosinţă îndelungată cu 1,2%, iar producţia de bunuri de consum perisabile cu 0,1%. Producţia de bunuri intermediare a stagnat.

În termeni anuali, România a consemnat în iulie a treia mare scădere a producţiei industriale din UE (-5,2%), declinuri mai accentuate fiind observate în Estonia (-5,4%) şi Germania (-5,35). Cele mai mari creşteri au avut loc în Ungaria (8,%), Danemarca şi Lituania (ambele cu 5,1%).

La nivelul UE, în termeni anuali, producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,6%, producţia de bunuri intermediare cu 2,2%, iar cea de energie cu 1,7%. Producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a urcat în schimb cu 1,8%, iar cea de bunuri perisabile cu 2,3%.

Datele Eurostat măsoară evoluţia volumului producţiei industriale excluzând construcţiile, pe baza datelor ajustate la efectele de calendar şi de sezon.

Sursa : news.ro

INS: Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut... BNR Curs valutar 12 septembrie. Dolarul american explodează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x