Antena Căutare

Topul scaderilor de preturi la terenuri: Iasi, Oradea si Craiova

Piata terenurilor ramane segmentul cel mai riscant al investitiilor imo­biliare din Romania, anul acesta consemnand recorduri in materie de scadere a preturilor in majo­ritatea oraselor mari si medii. In afara de risc mare si finantare aproape imposibil de obtinut, o alta caracteristica a momen­tului este dezinteresul cvasitotal pentru orice tip de imobil funciar in provincie.

Chiar daca in prima jumatate de an investitorii s-au dovedit activi pe piata, asertiunea este data ca valabila de catre agentii imobiliari doar in cazul pietelor care in anii de boom imobiliar au inre­gistrat cel mai mare ritm de tranzactii, adica Bucuresti si marile orase (Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi).

In provincie, unde cu exceptia zonelor de intres turistic sau de afaceri, au lipsit inves­titiile sau dezvoltarile cu scop spe­culativ, situatia este in prezent mai mult decat dezastruoasa. Acest fapt este certi­ficat atat de numarul mare de executari silite realizate, cat si de evolutia preturilor de tranzactionare.

Astfel, spre exemplu, analizand comparativ datele privind evolutia pretului in ultimele 12 luni, vom observa ca pietele care au suferit cea mai mare depreciere de preturi sunt acelea care in mod obisnuit se aflau la marginea interesului investitorilor.

Altfel spus, ce era mai ieftin s-a ieftinit si mai tare, in timp ce pietele scumpe s-au depreciat cu valori mai mici.

Trebuie mentionat ca datele sunt valabile numai in cazul tere­nurilor aflate la periferia oraselor, avand perspectiva imediata de dezvoltare ur­bana.

Primele cinci orase in topul sca­de­rilor de preturi sunt Iasi, Oradea, Craiova, Bistrita si Resita, orase care, de altfel, se afla in coada clasamentului celor mai scumpe zone din Romania.

Tot articolul, in Financiarul

Programul „Rabla”, prelungit pana la sfarsitul lunii ianuarie... Petromidia ramane sub sechestru, kazahii au pierdut in instanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x