Căutare Live

Experții chinezi tulburați de ceea ce au văzut în Italia: ”Au loc petreceri şi cine în hoteluri, multă lume pe stradă, oamenii nu poartă măşti”

Delegaţia celor nouă experţi chinezi care ajută autorităţile italiene să controleze extinderea coronavirusului este de părere că trebuie impuse măsuri mai stricte, pentru ca oamenii să stea acasă şi să frâneze răspândirea COVID19, relatează joi EFE, citat de Agerpres.

Experții chinezi tulburați de ceea ce au văzut în Italia: ”Au loc petreceri şi cine în hoteluri, multă lume pe stradă, oamenii nu poartă măşti”

Echipa de cercetători şi medici este cea care a combătut răspândirea coronavirusuui în oraşul Wuhan, focarul epidemiei, şi se află în Italia din 13 martie pentru a consilia autorităţile ţării împotriva acestei pandemii.

Vicepreşedintele Crucii Roşii din China şi responsabil al echipei, Yang Huichuan, a apărut joi la o conferinţă de presă la Milano, capitala Lombardiei şi regiunea cea mai afectată, subliniind că există încă foarte mulţi oameni pe stradă.

„Nu aplicaţi politici de închidere a străzilor, pentru să transportul public încă funcţionează, lumea circulă şi au loc petreceri şi cine în hoteluri, şi oamenii nu poartă măşti de protecţie”, a spus expertul chiar în ziua în care China a avut creştere zero a noilor cazuri de contagiere locală de la declanşarea pandemiei.

El a subliniat că ceea ce se întâmplă acum în Italia a avut loc şi în oraşul Wuhan şi a recomandat ca pentru evitarea contagierilor să se înceteze „orice activitate economică şi să fie restricţionată mobilitatea persoanelor”.

„Toată lumea ar trebuie să rămână acasă în izolare”, a spus el, precizând că toţi cetăţenii, nu doar guvernul şi personalul medical trebuie să urmeze „în mod strict politicile de închidere”.

Alături de Huichuan a apărut şi preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, care a precizat că va cere executivului italian „să pună în aplicare proceduri mai riguroase decât cele aplicate în prezent”.

„Cei care au gestionat în mod direct criza din Wuhan sunt surprinşi că există prea multă lume pe stradă, că prea mulţi oameni folosesc transportul public şi prea puţini poartă măşti de protecţie”, a declarat Attilio Fontana. „Dacă nu schimbăm modul de a înfrunta problema, virusul va continua să circule”, a încheiat El.

Evoluție explozivă – Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului t... Ordonanța militară. Se închid mall-urile! N-ai voie nici la dentist, decât dacă e o urgență...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri