Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Atenționare de maximă importanță pentru românii din Portugalia! Cod roșu! Regiunile aflate în pericol

O atenționare a fost emisă, joi, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză.

Ilustrație.

Potrivit MAE, Institutul local pentru Mare şi Atmosferă a anunţat, pentru joi şi vineri, instituirea unui Cod roşu de ploi, intensificări ale vântului şi valuri puternice pentru districtele Leiria, Coimbra, Castelo Branco, Aveiro, Porto, Braga, Viana do Castelo şi Guarda.

MAE a precizat că cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.ipma.pt, lisabona.mae.ro, www.mae.ro,www.meteoalarm.eu, a paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Recomandari