Antena Căutare

Tragedie pe apă! Peste 70 de persoane au murit după ce o ambarcațiune turistică s-a scufundat în Tigru!

Peste 70 de persoane au murit după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat pe râul Tigru din apropierea oraşului Mosul din Irak, scrie BBC.

Prim-ministrul a ordonat o investigaţie pentru a determina „cine este responsabil”.

Într-un comunicat, premierul Adel Abdul Mahdi a declarat că urmăreşte situaţia „cu durere şi tristeţe” şi a ordonat să se facă toate eforturile pentru a găsi supravieţuitorii şi victimele.

Mai multe zeci de persoane au fost salvate până în prezent, conform surselor din securitate. Jeanine Hennis-Plassschaert, reprezentantul special ONU pentru Irak, a numit situaţia ca fiind „o tragedie teribilă”.

Majoritatea celor aflaţi la bord erau femei şi copii, ei neştiind să înoate, a informat şeful agenţiei de apărare civilă din Mosul.

Forţele de securitate au precizat că în jur de 100 de persoane se aflau la bord. Autorităţile ar fi informat, conform presei, oamenii privind nivelul ridicat al apei din cauza deschiderii barajului din Mosul, iar oamenii acuză operatorul navei că a ignorat acest sfat.

Imaginile de pe reţelele sociale arată nava răsturnată şi oameni plutind în apă.

Video! 6 morți și cel puțin 31 de răniți în stare gravă după explozia puternică de la uzina de pesticide din China... Țara în care apa plată e mai scumpă decât benzina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x