Antena Căutare

Aproape 10.000 de turisti care au vizitat un parc national din SUA ar putea fi contaminati cu un virus mortal

Aproape 10.000 de turisti ar putea fi contaminati cu un virus mortal, dupa ce au vizitat un parc national din statul american California. Infectia cu asa-numitul Hantavirus a fost deja confirmata la sase persoane care au trecut prin parc. Doua dintre ele au decedat din cauza bolii.

Reprezentantii campingului Curry Village din Parcul National Yosemite au decis deja ca peste 90 de cabane sa fie inchise. Hantavirusul se transmite prin fecalele, urina si saliva soarecilor sau ale altor rozatoare. Astfel, se presupune ca cele 90 de cabane ar fi fost cotaminate.

In ultimele trei saptamani, doua persoane au murit dupa ce au locuit in cabanele din Curry Village, iar alte patru persoane se afla internate in spital. Virusul ucide 36% din persoanele infectate. Boala se manifesta cu simptome asemanatoare unei raceli si ataca plamanii. Perioada incubatiei este de pana la sase saptamani.

Autoritatile ii sfatuiesc pe cei care au stat in cabanele din Parcul Yosemite in lunile iunie, iulie si august sa-si faca analizele pentru depistarea hantavirusului.

Testamentul unui cardinal naste controverse: "Biserica Catolica a ramas in urma cu 200 de ani"... ACCIDENTUL DE AUTOCAR DIN FRANTA: Un copil decedat, 30 de persoane ranite, 12 in stare grava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x