Antena Căutare

10 milioane de euro pentru olandezii disponibilizati din sectorul publicatiilor si tipariturilor

Peste 3.000 de disponibilizati olandezi din sectorul publicatiilor si tipariturilor urmeaza sa fie sprijiniti pana isi gasesc noi slujbe cu 10,5 milioane de euro din Fondul european de ajustare la globalizare (EGF), in urma unei decizii a Comisiei Europene, potrivit Europa.eu, site-ul oficial al UE.

Comisia Europeana a aprobat sase aplicatii din Olanda pentru asistenta din Fondul european de ajustare la globalizare, aplicatiile urmand sa fie inaintate Parlamentului European si Consiliului Europei. Suma solicitata, de 10,5 milioane de euro, va ajuta 3.058 de muncitori disponibilizati din opt companii din industria publicatiilor si din 205 intreprinderi medii si mijlocii din sectorul tipariturilor. Disponibilizarea celor peste 3.000 de muncitori din Olanda a reprezentat o consecinta a crizei financiare si a scaderii cererii in sectorul publicatiilor si tipariturilor.

Comenzile din partea operatorilor economici pentru materiale publicitare tiparite, ce reprezinta 35% din cifra de afaceri totala a sectorului publicatiilor si tipariturilor, a scazut cu 5,6% intre 2008 si 2009, din cauza reducerii bugetelor pentru activitati de media si publicitate. Cererea de reviste a scazut cu 17,5%, iar cererea de ziare cu 7,5%, in 2009, fata de anul precedent.

"Toate zonele din UE resimt efectele actualei crize. Sectorul publicatiilor si tipariturilor din Olanda a cunoscut o scadere a cererii pentru materiale tiparite, in special ziare si reviste, iar muncitorii din acest sector intampina dificultati", a spus László Andor, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca.

"Am incredere ca sprijinul si trainingul pe care EGF le pot asigura muncitorilor olandezi ii vor ajuta sa aiba o tranzitie usoara catre noile lor slujbe", a adaugat acesta.

Muncitorii olandezi vor fi sprijiniti prin recunoasterea experientei lor anterioare, training si asistenta in schimbarea slujbei sau in deschiderea unei afaceri. Costul total al acestui pachet pentru cei 3.058 de muncitori este de circa 16,2 milioane de euro, din care UE ar putea furniza 10,5 milioane de euro, prin EGF.

De la lansarea operatiunilor EGF, in ianuarie 2007, au existat 65 de aplicatii pentru o suma totala de 373,6 milioane de euro, prin care au fost ajutati peste 70.000 de muncitori.

Sursa: Jurnalul National

Baconschi il va inlocui pe presedinte, la conducerea delegatiei Romaniei la Summit-ul UE-Asia... Statuie a faraonului Amenhotep al III-lea, descoperita in Luxor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x